Hormoonbalans

Hormoonbalans: zo bereik je het

Een goede hormoonbalans zorgt (indirect) voor alle processen in je lichaam, zoals spijsvertering, ontgifting, het immuunsysteem, herstel, voortplantingssysteem… Een goed hormoonbalans kan dus zorgen voor een goede gezondheid. 

Om je hormoonbalans optimaal te krijgen is het belangrijk om je lichaam goed te voeden, want voor al die processen heeft je lichaam energie nodig. Koolhydraten, eiwitten en vetten zijn hiervoor nodig, dus is het belangrijk dat je daar voldoende van binnenkrijgt. Dus… goed gevulde (warme) havermoutjes, biologische eieren, avocado’s en bak je eten in ghee of kokosolie.

Hoe beter je eet, hoe meer energie je lichaam heeft, hoe beter je hormoonbalans…

Voldoende energie, een regelmatige cyclus, gezond libido, goede spijsvertering, je gelukkig voelen, gezond gewicht behouden, weinig klachten voor je menstruatie en gezond haar, huid en nagels zijn allemaal tekenen dat je hormoonbalans optimaal is.

Hoe minder energie je via je voeding binnen krijgt, hoe meer klachten je kunt krijgen zoals vermoeidheid, weinig energie, rusteloos gevoel, stemmingswisselingen, midden in de nacht wakker worden, darmklachten, pijnlijke menstruatie, onregelmatige cyclus, vaker plassen (meer dan 5x per dag), schommelingen in je gewicht, niet goed kunnen focussen en koude ledematen.

Zorg dus goed voor jezelf en krijg daarmee je hormonen in balans

Stel een vraag

Heb je vragen naar aanleiding van dit blogitem? Neem dan contact met Linda op door het onderstaande formulier in te vullen. Jouw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden!

Lees ook deze blogs

Recepten

Havermoutontbijt met bosvruchten en dadels

Als je het mij vraagt dan zou ik het liefst iedere dag ontbijten met havermout. Je kan er zoveel kanten mee op waardoor het nooit saai is. Het is voedzaam,…
Lees verder
Hormoonbalans

Zo weet je welk hormoontype jij bent

Niet alleen je genen en je opvoeding zijn bepalend voor hoe jij je voelt en waar bepaalde (lichamelijke) klachten vandaan komen, voor een groot gedeelte komt dat ook door je…
Lees verder
Hormoonbalans

Laag libido: dit zijn de symptomen, oorzaken en wat je eraan kunt doen

Als je last hebt van bepaalde klachten, hormonale disbalans, niet lekker in je vel, is er bij veel vrouwen ook vaak sprake van een laag libido. En hoewel er dus…
Lees verder
Menu