Hormoonbalans

Oliepakking: Hier kun je het voor gebruiken

Ons ontgiftingssysteem heeft het af en toe zwaar te verduren. Stress, blootstelling aan chemicalien en een tekort aan vitaminen en mineralen zorgt ervoor dat onze lever hard aan de slag moet om alle gifstoffen te verwerken. Dat kan ervoor zorgen dat afvalstoffen en hormonen minder goed worden afgebroken en langer in ons lichaam worden opgeslagen.

Wat is een oliepakking

Een oliepakking kan daarbij helpen. Het is een plaatselijke behandeling met als doel de olie diep door te laten dringen in de onderliggende weefsels. Uit onderzoek is gebleken dat castorolie pakkingen het immuunsysteem kunnen versterken. Naast het versterken van het immuunsysteem heeft castor olie ook een positief effect op de leverfuncties en bevordert het de spijsvertering.

Bij welke klachten?

De oliepakking verbetert de doorbloeding op de plek waar je het toepast. Daarnaast is het ook goed voor:

•           Je immuunsysteem
•           Verminderen van menstruatiepijn
•           PMS klachten
•           Stelt de lever beter in staat om oestrogenen af te breken
•           Genezing van de organen en weefsels onder de huid
•           De ondersteuning van het lichaam om te ontgiften
•           Kwaliteit van de eicellen
•           Ondersteunen bij cystes en endometriose
•           Ondersteuning van de gezondheid van de eierstokken, eileiders en de baarmoeder
•           Bevordering van de innesteling

Wanneer je in een fertiliteitstraject zit is het ook een mooie manier om de lever te ondersteunen om te kunnen ontgiften van de hormonen…

Castorolie:

Castorolie is uitermate geschikt voor het uitvoeren van pakkingen op darmen, lever en baarmoeder. Door het gebruik van de pakkingen is het lichaam in staat oestrogenen af te breken, afvalstoffen af te voeren waardoor pijnklachten kunnen afnemen, het afvoersysteem in het lichaam beter gaat functioneren en zelfs littekenweefsel, cystes en vleesbomen kunnen verminderen.

Wat heb je nodig

•           1 liter Castor Olie
•           Vershoudfolie
•           Hydrofiele doek
•           Een kruik
•           Een handdoek

 1. Doordrenk de hydrofiele doek met de Castor olie, maar laat het niet nog heel erg druppen/lekken.
 2. Ga lekker liggen op bed of op de bank (bescherm wel tegen de olievlekken) en leg de doek op je onderbuik.
 3. Leg daaroverheen de folie zodat de doek op zijn plek blijft en leg dan de kruik erop.
 4. Blijf een uur tot 1,5 uur lekker liggen. Na 30 minuten heeft het al effect, dus geen probleem als je een keer weinig tijd hebt. Het meest effectief is het als je dit drie tot vier keer per week doet.
 5. Na afloop maak je je buik schoon en zorg dat je genoeg water drinkt om de afvalstoffen kwijt te raken.

Overmatig stress kan een negatieve invloed hebben op je hormoonbalans…

Wanneer

Je mag de pakking doen op de eerste dag van je menstruatie om zo de pijn te verlichten. Vanaf dag twee moet je het niet toepassen, je lichaam moet het bloed goed kwijt kunnen en dat houd je tegen met de pakking. Vanaf de eerste dag na je menstruatie mag je het weer doen tot de dag van je eisprong. Op de dag van je eisprong niet meer tot aan de eerste dag van je menstruatie.
De doek kan je na gebruik bewaren in de koelkast en ongeveer 20 keer gebruiken.
De Castor olie doet snel zijn werk. Je kunt al snel verbetering merken. Daarnaast is het ook heel goed om er een momentje voor jezelf van te maken. Stress en druk horen bij het leven en het is ook niet erg om dit te ervaren, maar overmatig stress kan een negatieve invloed hebben op je hormoonbalans. Daarom is het heel fijn om van de oliepakking een rust moment te maken. Ga lekker liggen, lees een fijn boek of kijk een leuke film en geniet van de warmte en de rust.

Na de oliepakking:

Het kan zijn dat je daarna rode uitslag krijgt. Dit duidt op een natuurlijk verschijnsel van vrijgekomen toxines die het lichaam willen verlaten. Drink veel water om alle toxines te verwerken.

Contra-indicaties:
 • Heb jij een zwangerschapswens? Gebruik dit product niet na de ovulatie.  Gebruik wel zo veel mogelijk tussen menstruatie en ovulalatie.
 • Niet gebruiken bij zwangerschap.
 • Niet gebruiken bij borstvoeding
 • Niet gebruiken tijdens menstruatie
 • Niet gebruiken bij open wondjes
 • Niet gebruiken bij lever aandoeningen

Stel een vraag

Heb je vragen naar aanleiding van dit blogitem? Neem dan contact met Linda op door het onderstaande formulier in te vullen. Jouw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden!

Lees ook deze blogs

Hormoonbalans

Stoppen met de anticonceptiepil: Zo ondersteun je jouw lichaam

Al sinds begin jaren ’60 wordt de anticonceptiepil voorgeschreven. Het is een van de meest gebruikte vormen van anticonceptie bij vrouwen en de meeste vrouwen starten in hun tienerjaren om…
Lees verder
Hormoonbalans

De vijf lessen die je lichaam je probeert te leren

Wanneer je te maken krijgt met ziekte of tegenslagen in het leven is het niet altijd makkelijk om daar positief mee om te gaan. Toch zijn er uit heel veel…
Lees verder
Hormoonbalans

Pijnlijke borsten voor je menstruatie: dit is de oorzaak en wat je eraan kunt doen

Een van de meest voorkomende hormonale klachten tijdens je cyclus is pijnlijke, gevoelige, gezwollen borsten of tepels. Hoewel het op elk moment van de cyclus kan voorkomen, treden pijnlijke borsten…
Lees verder