Ervaringsverhaal Graziella: Zwanger na hormoonbehandeling van een 3-ling

Steeds meer vrouwen krijgen de diagnose PCOS, waardoor veel vrouwen onzeker zijn over het traject wat ze te wachten staat om zwanger te kunnen worden. Vandaag deelt Graziella Ten Veen haar verhaal. Ook zij kreeg een aantal jaar geleden de diagnose en heeft daarna een heel ziekenhuistraject doorlopen om haar grootste wens uit te laten komen; moeder worden. Inmiddels is zij moeder van een drieling. De prachtige meisjes, Lize, Jackie en Mika zijn 27 februari 2019 geboren.

Wanneer wist je dat je graag moeder wilde worden? 

Ik wist dat ik moeder wilde worden op de dag van een vriendinnetje haar babyshower. Opeens wist ik het, ik wilde moeder worden en wel nu.. haha.

 

Had je een regelmatige cyclus na stoppen van anticonceptie?

Nee helemaal niet, ik heb één keer gemenstrueerd na dat ik stopte met de anticonceptie.

 

Wanneer wist je dat er iets niet klopte?

Eigenlijk vrij snel, nadat ik stopte met de anticonceptie en maar niet ongesteld werd, voelde het niet goed. Ik werd een ander mens, gelukkig greep mijn huisarts snel in. Mijn huisarts nam me erg serieus, en ik werd snel doorgestuurd naar het ziekenhuis.

 

Hoe heeft jouw traject eruit gezien?

Eenmaal in het ziekenhuis zag de arts het meteen, ik had PCOS. We begonnen direct met het starten van de Clomid behandelingen, helaas zonder gewenst resultaat. Na de Clomid behandelingen ben ik gestart met het geven van hormooninjecties, ovulatie inductie.

 

Wat vond je het moeilijkst aan het traject?

Ik vond de moodswings heel lastig, en ik kwam heel wat kilootjes aan.
Toen ik de Clomid gebruikte heb ik twee weken last gehad van het zien van sterretjes, ook had ik een waas voor mijn ogen.

 

Wat heb je zelf gedaan om je vruchtbaarheid te vergroten?

Ik probeerde gezond en gevarieerd te eten, en te sporten. Doordat ik zo neerslachtig was schoot het er wel vaak bij in.

 

Hoe zorgde je ervoor dat je relatie leuk bleef?

Door de humor er van in te zien, geinen en dollen als we weer “moesten”.

 

Hoe ben je zwanger geworden?

Met ovulatie inductie, door middel van hormooninjecties zorgen ze voor een eisprong en daar ben ik zwanger van geworden.

Wat zou je willen zeggen tegen andere vrouwen die hetzelfde meemaken? 

Laat je niet gek maken, als het even niet gaat of te veel wordt neem een pauze. Blijf kalm, rust is het toverwoord.

Linda: Dank je wel Graziella, voor het delen van je eigen ervaring.

 

Linda Reinhardt

Over Linda

Linda Reinhardt is medisch afgestudeerd en gespecialiseerd in fertiliteit. Naast de medische kennis is Linda ervaringsdeskundige in het zwanger worden en heeft met aanpassingen in voeding en leefstijl na 3 jaar medische molen niet alleen 2 kinderen gekregen, ook heeft ze geen last meer van haar eerder gediagnostiseerde PCOS.

Linda helpt vrouwen met een kinderwens door middel van het geven van tips op social media, Webinars en houdt online en in haar praktijk persoonlijke consulten. Linda heeft al veel vrouwen geholpen in het verwezenlijken van hun allergrootste wens; zwanger worden ♡

Delen is lief
Menu