Als je het mij vraagt dan zou ik het liefst iedere dag ontbijten met havermout. Je kan er zoveel kanten mee op waardoor het nooit saai is. Het is voedzaam, je zit er lang vol van en daar worden je hormonen blij van. Ook dit ontbijtje bewijst maar weer hoe veelzijdig havermout is, hier in huis is het in ieder geval een grote hit!
Voor de havermout heb ik gewone havermout gebruikt, wanneer je er echt zeker van wil zijn dat het glutenvrij is, kun je beter kiezen voor glutenvrije havermout.
Ingrediënten
Voor 1 persoon:
- Havermout 35 gram
- 3 dadels
- Handje bramen, frambozen en blauwe bessen
- 1 banaan
- 100 ml water
- Kokosyoghurt
Voor de topping:
- Kokossnippers
- Cacaonibs
- Bramen, frambozen en blauwe bessen
Wat moet je doen
- Leg de dadels in het water zodat ze zacht kunnen worden
- Doe de havermout met de dadels en het water in de blender
- Leg het havermoutpapje als eerste laagje in een schaaltje
- Doe het fruit bij elkaar in de blender, maar laat nog wat bramen en frambozen over als topping
- Leg het geblende fruit als 2 laagje op de havermout
- Doe 2 eetlepels kokosyoghurt op het fruit
- Garneer met cacaonibs, kokossnippers en het overgebleven fruit
ENJOY!