Vetten

Veel voedingsmiddelen hebben een grote invloed op je hormonen. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon houdt je hormonen in balans. Naast koolhydraten en eiwitten is het goed voor je om voldoende vetten binnen te krijgen. Over vetten wordt veel gezegd en gesproken. Zo werd er jarenlang gedacht dat vetten niet goed voor je zouden zijn en je daar alleen maar dik van wordt. Niets is minder waar!

Vetten, de goede vetten wel te verstaan, zijn juist enorm belangrijk voor je. Zo worden bijvoorbeeld hormonen geproduceerd door cholesterol, en cholesterol zit in vet. Tijd dus om voldoende vetten (iedere dag!) toe te voegen aan je voedingspatroon.

Voedingsmiddelen met veel gezonde vetten

  • Avocado
  • Noten
  • Lijnzaad
  • Vette vis
  • Notenpasta

Gezonde vetten zijn goed voor je gezondheid en je hersenen

Je huid en haar gaan stralen van voldoende vetten en daarnaast houdt het je hart en longen gezond.

Omega 3 bevordert de aanmaak van nieuwe cellen, zo ook in je hersenen. Het voedt en beschermt je hersenen en zorgt er zo voor dat je beter in je vel zit, je gelukkiger voelt en een beter geheugen hebt.

Vetten zorgen voor een verzadigd gevoel

Vet blijft langer in je maag waardoor het je een verzadigd gevoel geeft. Daarom is het zo belangrijk om bij alle maaltijden voldoende vetten toe te voegen. Roer bijvoorbeeld een lepel kokosolie door je havermout en snij een avocado bij je lunch. Zo voorkom je dat je tussendoor gaat snacken en houd je je bloedsuikerspiegel stabiel.

Vetten zijn goed voor je vruchtbaarheid

Je lichaam heeft vetten nodig om je voortplantingshormonen aan te maken. Daarnaast zorgen voldoende vetten voor een goede balans in je bloedsuikerspiegel wat een gunstig effect heeft op je hormonen én dus je vruchtbaarheid.

Kom maar op dus met die avocado’s en noten. Denk je dat je onvoldoende gezonde vetten, en dan met name omega 3, binnen krijgt? Dan is het verstandig om voldoende bij te suppleren. Via onderstaande link vind je een goede, vloeibare!, visolie met de juiste verhoudingen.

https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=1019392&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Farctic-blue-omega-3-pure-arctische-visolie-met-vitamine-d-250-ml%2F9200000104503851%2F&name=Omega%203

Linda Reinhardt

Over Linda

Linda Reinhardt is medisch afgestudeerd en gespecialiseerd in fertiliteit. Naast de medische kennis is Linda ervaringsdeskundige in het zwanger worden en heeft met aanpassingen in voeding en leefstijl na 3 jaar medische molen niet alleen 2 kinderen gekregen, ook heeft ze geen last meer van haar eerder gediagnostiseerde PCOS.

Linda helpt vrouwen met een kinderwens door middel van het geven van tips op social media, Webinars en houdt online en in haar praktijk persoonlijke consulten. Linda heeft al veel vrouwen geholpen in het verwezenlijken van hun allergrootste wens; zwanger worden ♡

Delen is lief
Menu