Hormoonbalans

Je kunt nog zoveel lezen over hormoonbalans, kookboeken kopen met gezonde recepten en je voornemen om maandag écht te gaan beginnen… Maar als je niet zelf start, of als je nog teveel redenen hebt waarom het niet hoeft of zou lukken, of als je gewoon niet weet waar je moet beginnen, dan verandert er helaas ook niets. Als je weet wat je klachten zijn en wat je kunt doen om hormonaal in balans te komen, dan kun jij je weer goed voelen, vol energie, lekker in je vel, waarbij je de beste versie van jezelf kunt zijn en alles doen in het leven wat je zou willen doen. Kennis is de sleutel naar hormoonbalans.

De afgelopen jaren heb ik geleerd dat er meerdere aspecten voor nodig zijn om je goed te voelen. Goed, gezond en lekker eten om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, sporten en bewegen om je lijf én je mind fit te houden, en tijd voor jezelf nemen, mediteren, diepe ademhaling, yoga, tijden nemen voor de mensen waar je van houdt en dingen doen die je leuk vindt om goed te leren omgaan met stress en daardoor zelfbewuster en zelfzekerder in het leven te staan.

Mijn missie

Vrouwen op een begrijpelijke manier bewust maken van hoe hormonen werken en ze met makkelijke en toepasbare tips helpen naar hormoonbalans. Want als je weet hoe het werkt, als je weet waar klachten vandaan (kunnen) komen, én als je weet wat je eraan kan doen, is het veel makkelijker om de juiste keuzes te maken en je daardoor veel beter te voelen. En dat met tips die je makkelijk kan toepassen in je dagelijks leven. Een goede cyclus krijgen door lekker en hormoonproof te eten, meer energie door de juiste supplementen, rust in je hoofd en lijf door ademhalingsoefeningen en meditatie, een rustige huid door een goed werkend lymfesysteem en weten hoe je je lichaam hierbij kan ondersteunen om je hormonen in balans te houden. Dat hoeft niet perfect, juist door al kleine aanpassingen te doen zijn de veranderingen uiteindelijk groot en blijvend.

Klachten

Ook ik heb vele hormonale klachten gehad. Jarenlang heb ik me niet goed gevoeld. Moodswings, niet goed kunnen afvallen, heel slecht voelen na het stoppen van de anticonceptiepil, prikkelbare darm, zware menstruaties en uiteindelijk PCOS en een lang medisch traject om zwanger te worden. Toen ik aan het eind van het medische traject, voordat ik zwanger werd, het roer ging omgooien ging ik me eindelijk beter voelen. Alles wat ik al die jaren daarvoor had geleerd ging ik toepassen op mezelf. Ook na de zwangerschappen en nu nog steeds leef en eet ik gezond, luister ik naar wat mijn lichaam nodig heeft en zorg ik voor een goede balans tussen werk en privé. Dat heb ik kunnen bereiken doordat ik snap hoe mijn lichaam werkt, wat ik belangrijk vind in het leven én hoe ik dat kan blijven toepassen. Je goed voelen en zorgen dat je lekker in je vel zit komt door een goed voedingspatroon, maar ook door aanpassing in je leefstijl, beweging, goed zorgen voor jezelf en rust nemen.

Hoe verbeter jij je hormonen, gezondheid en mindset zodat je de beste versie wordt van jezelf?

Ik kan je daar op verschillende manieren bij helpen.

Opties
 • Persoonlijk (Hormoon)plan
  Iedereen is uniek en heeft daardoor een eigen aanpak nodig als het gaat om hormoonbalans en het verhelpen van (hormonale) klachten. Er is geen one-size-fits-all methode waarmee je van al je klachten af bent. Heb je klachten als vermoeidheid, niet lekker in je vel zitten, stress, burn-out of problemen met je darmen? Of heb je hormonale klachten als PMS, acne of hevige menstruaties? En wil je weten wat je kunt doen om weer lekker in je vel te zitten en vol energie door het leven te gaan? Dan is het hormoonplan ideaal voor jou. Door middel van een intake formulier beschrijf je zo uitgebreid mogelijk wat je klachten zijn en hoe jouw leef- en voedingspatroon er uit ziet. Dan plannen we een kort online consult in en op basis daarvan krijg je een uitgebreid verslag waarin je voedings-, suppletie- en leefstijladviezen krijgt én hebben we na 10 weken weer een online consult waarin je alle vragen kunt stellen en ik nog je nog verder op weg kan helpen.
  Je vindt hier meer informatie over het hormoonplan
 • Online cursus
  In de online cursussen gaan we dieper in op verschillende onderwerpen die te maken hebben met hormonale klachten.
  Je vindt hier meer informatie over de online cursussen
 • Ebooks
  Door middel van de ebooks leer je alles over hormoonproof eten, stress en je menstruele cyclus
  Je vindt hier meer informatie over de ebooks

Snel navigeren naar

Hormoonbalans

Hormonen, gezondheid en mindset

Cursussen

Informatie over mijn cursussen

Ebooks

Informatie over mijn ebooks