Online cursus Hormonen in Balans

Ervaar je bepaalde klachten maar weet je niet precies waar deze vandaan komen? Bijvoorbeeld vermoeidheid, stress, niet lekker in je vel zitten of problemen met je darmen? Of misschien heb je hormonale klachten als PMS, acne of hevige menstruaties? Of heb je een kinderwens en wil je alles zo optimaal mogelijk maken om de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten? Of voel je je gejaagd, overspannen of burn-out? In de online cursus Hormonen in balans help ik jou naar een antwoord en een duidelijk plan.

Masterclass healthy gut: gezonde darmen voor een gezond hormoonbalans

Vaak nemen we deze klachten voor lief en hebben we ermee leren leven. Maar stel je eens voor dat je geen opgeblazen gevoel meer hebt, je geen last meer hebt van winderigheid, krampen of andere ongemakken! De Masterclass Healthy gut. Helemaal gericht op de gezondheid van je darmen, maar wél in combinatie met je hormoonbalans. Voordat de Masterclass begint krijg je via de mail een ebookje om je voor te bereiden. Door middel van een aantal vragen krijg je inzicht in jouw situatie en kan je gerichter aan de slag om je darmen én je hormoonbalans weer op orde te krijgen.

Masterclass Hormoonproof eten

De energie en voedingsstoffen die je uit je voedingspatroon haalt, zijn de grondstoffen die je lichaam nodig heeft om hormonen te produceren en je lichaam op de juiste manier van brandstof te voorzien. Als je voeding niet genoeg stoffen bevat om alle hormonen te maken die je nodig hebt, geeft het eerst prioriteit aan de productie van stresshormonen, omdat die nu eenmaal nodig zijn om te overleven. Dit kan leiden tot ongezonde schommelingen in je hormoonspiegels, die verschillende symptomen kunnen veroorzaken. Gelukkig is het hebben van een goed, voedzaam voedingspatroon de eerste stap naar een natuurlijke hormoonbalans en optimale gezondheid.